Persoonlijk contact!
Gratis infopakket

Informatie ontvangen?
Bestel de catalogus

Showrooms
Bekijk al onze prijzen
Vraag de gratis prijslijst aan
Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief,
mis geen beurstips!

Expo @ Twitter
 • Beursstands zijn er in allerlei types, vormen en formaties. Welke type #beursstands en indelingen zijn er? t.co/vovqwnoShD
 • Wat kost een #beursdeelname? Ga je een #beursstand kopen of huren? Wat zijn de voordelen van onze #standbouw? Lees er over op ons Expo blog!
 • > 30 jr ervaring. Graag delen wij onze ervaring zodat jouw beursdeelname een succes wordt. Volg ons blog
 • Wist je dat wij een eigen team aan ervaren #standbouwers hebben? Zij regelen de logistiek en zorgen voor een professionele #opbouw....
 • Download gelijk de gratis checklist voor een succesvolle #beursdeelname t.co/f14CWDTPmY #beurzen #standbouw

Standbouw en standbouw service (opbouwen beursstands)

Zijn jullie een standbouwer? Dit is de vraag die we soms krijgen. Ons antwoord luid meestal; ja en nee. En dat behoeft dus enige uitleg. Ja we bouwen stands. En zo bezien zijn we dus een standbouwer. Echter wordt onder standbouw meestal verstaan het eenmalig met behulp van “disposable” stand materialen een stand bouwen. De basis van dergelijke stands bestaat voornamelijk uit hout en verf. En daarmee kun je prachtige stands realiseren. Die na de beurs voor het grootste deel echter de container in gaan.

Zulke stands bouwen we dus niet. De beursstands die wij bouwen zijn ontworpen op basis van herbruikbare modules en componenten. En ook daarmee kun je prachtige stands bouwen. Toch zijn er een aantal wezenlijke verschillen:

Modulaire standbouw

Ons type standbouw wordt ook wel "modulaire standbouw"genoemd. In onze studio ontwerpen we stands gebaseerd op de verschillende wensen, eisen en budget van jouw als klant. En daarbij maken we een keuze uit één van de 4 modulaire standbouw systemen die we in ons assortiment hebben. Daarmee kunnen we bijna altijd de uitstraling en de stand realiseren die wij samen voor ogen hebben. Deze modulaire standbouw systemen bieden t.o.v. traditionele standbouw (ook wel "houtbouw genoemd") een aantal specifieke voordelen:

 • Herbruikbaar
 • Gemakkelijk aan te passen aan de ruimte
 • Heel betaalbaar (lagere kosten per beurs)
 • Moderne en professionele uitstraling
 • Veel minder belastend voor het milieu

Nadelen van modulaire standbouw?

Ja, maar er zijn waarschijnlijk ook nadelen aan modulaire standbouw in vergelijking met “houtbouw”, zul je waarschijnlijk denken. Natuurlijk zijn die er ook. Omdat er wordt gedacht en ontworpen in modules en componenten is er in vergelijking  met traditionele standbouw iets minder mogelijk,  bijvoorbeeld als het gaat om afwijkende vormen en materiaalgebruik. Nou kunnen we natuurlijk modulaire standbouw combineren met houtbouw, maar onze ervaring leert dat het kostenvoordeel dan grotendeels weg is. Immers blijven je standbouw kosten juist laag omdat er met standaard modules wordt gewerkt. 

Stands <120 vierkante meter

Standbouw op basis van modulaire componenten komt het beste tot haar recht bij stands tot 120 vierkante meter. Worden de stands groter dan ga je vaak specifieke eisen stellen die lastiger te realiseren zijn. Ook “verdiepingsstands” of “etagestands” kunnen niet in onze modulaire stand systemen worden gerealiseerd. 

Je stand zelf bouwen of laten opbouwen door ons standbouw team?

Omdat de stands zoals wij die ontwerpen gebaseerd zijn op voor-gemonteerde modules zijn de meeste gemakkelijk zelf op te bouwen, af te breken en te vervoeren. Een groot deel van onze klanten kiest hier ook bewust voor. Door hun stand zelf op te bouwen, af te breken en op te slaan tot de volgende beurs besparen ze veel op hun standbouw budget. Toch hebben we ook van veel klanten de stand bij ons in beheer. Dit betekent dat wij de stand in opslag hebben en ons eigen standbouw team de opbouw en afbouw van de stand verzorgt. Desgewenst doen zij ook projectmanagement incl. de vloerbedekking, elektriciteit, beursmeubilair en andere faciliteiten. 
Hierdoor heb je als exposant nergens omkijken naar en kun je je volledig concentreren op de beursdeelname zelf.  Zo ben je verzekerd van een perfect eindresultaat en start je het evenement zonder zorgen.

Je stand perfect opgebouwd in binnen- en buitenland

Dit opbouwen en afbouwen van een beursstand doen we niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen. Zelfs wereldwijd. Expo Display Service maakt deel uit van de Insta Worldwide Group en daarbij behoren naast onze vestigingen in Europa ook vestigingen in o.a. de USA, Dubai en India. 

Regels en voorschriften van de beurslocaties 

De regels en veiligheidsvoorschriften voor het opbouwen van stands zijn behoorlijk aangescherpt. Onze medewerkers hebben kennis en ervaring met deze (veiligheids)voorschriften. Zo dragen zij altijd veiligheidsschoenen en (waar dit vereist is) een beschermingshelm. Ook kunnen zij op verzoek van de organisatie de benodigde brandveiligheidcertificaten van de standsystemen en presentatiewanden tonen. 

Opslag en projectmanagement 

Behalve het opbouwen en afbouwen van de stand kunnen we de stand natuurlijk ook voor je opslaan. Daarnaast kunnen we je ook helpen met de benodigde (internationale) beurspapieren en het aanvragen van de facilitaire voorzieningen. Zo kunnen wij je ontzorgen en wordt jouw beurs of event een succes!

De voordelen van onze standbouw service op een rij:

 • We beschikken over een eigen ervaren standbouw team
 • Opbouwen in heel Europa en zelfs wereldwijd dankzij ons netwerk
 • Materiaal blijft in topconditie en up-to-date
 • Opslag van de beursstand is ook mogelijk
 • Ook de logistiek en projectmanagement kunnen wij uit handen nemen
 • Scherpe en concurrerende prijzen

standbouw ontwerp standbouwer

Gratis 3D design voor je volgende beursdeelname

Of je de stand nu zelf gaat bouwen of wilt dat wij dit voor je doen, wij helpen je graag met het ontwikkelen van de voor jou beste stand afgestemd op jouw wensen, eisen, de gewenste uitstraling, je doelgroep en je budget. 

Kom langs in één van onze showrooms of vraag meteen jouw gratis 3D stand design aan!

 

 
Vul jouw e-mailadres in en het downloaden zal starten:
Download start over seconden